Jelenlegi hely

1956-os emlékkiállítás rendezése az MNL Heves Megyei Levéltára közreműködésével

2016.10.26.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára a Dobó István Vármúzeum, az Egri Bródy Sándor Könyvtár és az MNL Heves Megyei Levéltára együttműködésével nagyszabású kiállítás nyílt a belváros központjában lévő könyvtár épületében. A kiállítás kurátora Cseh Zita főlevéltáros. A kiállítás 14 tablón mutatja be a forradalom történetét az előzményektől a Kádár-rezsim restaurációjáig. A tablókon korabeli dokumentumok, fotók illusztrálják az eseményeket.

A központi kiállítótér hátsó traktusában kapott helyet egy feldúlt tanácsi dolgozószoba, mely egy jellegzetes forradalmi eseményt próbál rekonstruálni: a forradalmárok a legtöbb településen behatoltak a tanácsházába, s a kommunista rezsim szimbólumait, a gyűlölt intézkedéseket tartalmazó iratokat megsemmisítették. A galéria padlózatán egy nagyméretű korabeli egri várostérképen lehet sétálni, ismerkedni az egykori utcanevekkel, s a forradalom fő helyszíneivel.

A kiállítás egy 50-es évekbeli könyvtárszobát és filmszínházat is bemutat. Az emeleten korabeli relikviák kerülnek bemutatásra.

Az emlékkiállítás december 17-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében. Helyszín: Eger, Kossuth Lajos u. 16.

 

 

Média megjelenések:

http://www.tveger.hu/2016/10/21/friss-szelek-fenyes-szelek-fujnak/

https://mindenamieger.blogspot.hu/2016/10/friss-szelek-fenyes-szelek-fujnak_20.html

http://www.heol.hu/heves/kultura/friss-szelek-fenyes-szelek-689767

 

Utolsó frissítés:

2017.03.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges