Jelenlegi hely

Dóka Klára-díjban részesült kolléganőnk Bíró Györgyné dr. Héjja Julianna Erika

2022.07.20.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által 2013-ban alapított Dóka Klára-díjat három kategóriában, minden évben az egyesület vándorgyűlésén osztják ki. Idén kolléganőnk Bíró Györgyné dr. Héjja Julianna Erika részesült a Dóka Klára-díj I. fokozatában. A díjat idén július 11-én adták át az egyesület székesfehérvári vándorgyűlésén.
 

 
Héjja Julianna 1999 óta dolgozik levéltártárunkban, nagy munkabírással, rendkívüli hivatástudattal és az ebből eredő precizitással végzi a napi levéltári szakfeladatait, ugyanakkor a szakma által is elismert tudományos kutatómunkát végez. Azok közé a levéltárosok közé tartozik, akik a 18. századi latin forrásszövegekkel éppolyan jól elboldogulnak, mint az informatikai feladatokkal.
 
Héjja Julianna amellett, hogy kiválóan végzi levéltárosi és történészi munkáját, a levéltár munkatársai között nagyon fontos közösségépítő szereppel bír. Tapintatos segítsége révén, sok első pillanatra nehéznek látszó probléma oldódik meg, munkastílusa példát és mércét jelent intézményünk munkatársai számára.
 

 

Fotók: Király Erzsébet/MNL BéML

Utolsó frissítés:

2022.10.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges