Találatok

MNL portál

... A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) az NKA 2013. évi Ithaka-programja kiírásának alapulvételével ... őrzött iratanyaggal (ennek feltárását a 2014. évi ITHAKA-pályázatban tervezi az MNL).   Köszönet Az ... vendéglátóinkat is. Kovács Eleonóra, Reisz T. Csaba Ithaka program 2013 ...
Típus: Szöveges tartalom
Beszámoló az MNL OL NKA Ithaka pályázata segítségével megvalósított kanadai ... vagy digitalizálás.) Köszönetet mondunk az NKA Ithaka programjának utunk támogatásáért, valamint ... Kovács Eleonóra, dr. Kollega Tarsoly István         Ithaka program 2014 ...
Típus: Szöveges tartalom
2016. november 3-án „Bővülő történelem - Emigrációs iratok gyűjtése a Mikes Kelemen program keretében” címmel újabb eseményt rendezett a Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Levéltárosok Egyesülete a „Nyitott Levéltárak 2016” programsorozat keretében.
... a Nemzeti Kulturális Alap által finanszírozott Ithaka-Program segítségével tesszük. Ebbéli ... (MNL OL), Kovács Eleonóra főlevéltáros, Ithaka-küldött (MNL OL), Rényi Mátyás Attila (a ... előadása     Kovács Eleonóra főlevéltáros, Ithaka-küldött előadása     Rényi Mátyás Attila (a ...
Típus: Hír
Megjelent a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának 20. századi forrásokat bemutató online folyóirata, az ArchívNet 2017. évi összevont 2–3. száma. Témája: „Magyar diaszpórák, emigráns egyesületek, személyes sorsok a 20. században”. Technikai okok miatt a szerkesztők az összeállítást két, formailag ugyan különálló, de tartalmilag szorosan összetartozó részre bontották: az elsőt, tehát az idei 2. számot 2017. június 21-én tették közzé, míg a második rész, azaz a 3. szám június 28-án került fel a honlapra.
... és a Nemzeti Kulturális Alap által finanszírozott Ithaka-program segítségével folyamatosan közreműködik ...
Típus: Hír
Megjelent a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának 20. századi forrásokat bemutató online folyóirata, az ArchívNet 2017. évi összevont 2–3. száma. Témája: „Magyar diaszpórák, emigráns egyesületek, személyes sorsok a 20. században”. Technikai okok miatt a szerkesztők az összeállítást két, formailag ugyan különálló, de tartalmilag szorosan összetartozó részre bontották: az elsőt, tehát az idei 2. számot 2017. június 21-én, míg a második részt, azaz a 3. számot június 28-án teszik közzé.
... és a Nemzeti Kulturális Alap által finanszírozott Ithaka-program segítségével folyamatosan közreműködik ...
Típus: Hír
A Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Levéltárosok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt 2016. november 3-án csütörtökön, 13 órai kezdettel "Bővülő történelem - Emigrációs iratok gyűjtése a Mikes Kelemen program keretében" levéltári rendezvényére.
... főlevéltáros (MNL Országos Levéltára), korábbi Ithaka-küldött; Arany Krisztina PhD főlevéltáros (MNL ...
Típus: Hír
Megjelent az ArchívNet idei 4. száma! Fő témánk: „Diaszpórák, személyes sorsok”. Szerzőink: Főcze János, Miklós Dániel, Schmidt Anikó, Seres Attila, Závoczki Adrienn.
... és a Nemzeti Kulturális Alap által finanszírozott Ithaka-program segítségével folyamatosan közreműködik ...
Típus: Hír
2016. szeptember 28-án új időszaki kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Bécsi kapu téri főépületében. A "Bővülő történelem - Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai" című kiállításra a Nemzeti Levéltár hét tagintézményének ajándékozási eseteiből válogattunk, bemutatva az adományozott iratok időn és téren átívelő sokszínűségét. A kiállítást és a hozzá kapcsolódó levéltári rendezvényeket a „Nyitott Levéltárak 2016” programsorozat keretében indította útjára a Magyar Levéltárosok Egyesülete és a Magyar Nemzeti Levéltár.
... Program és a Nemzeti Kulturális Alap finanszírozta Ithaka-program. Ezért az eseményen olyan kollégák ...
Típus: Hír
Típus: Szöveges tartalom
Típus: Hír
Típus: Hír
Típus: Hír
Típus: Szöveges tartalom
1866-ban, 150 évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Pesti Állatkert. Az ott bemutatott állatok egy részét vásárlás révén szerezték be. Ugyan a schönbrunni állatkertből (Rejtő Jenő Wendriner Aladár oroszlánjának mintájára) oroszlánt nem kaptak, de több más példányt császári-királyi állat- és vadaskertekből szállítottak Pestre.
Típus: Hír
Típus: Hír
Típus: Hír

Oldalak