Jelenlegi hely

Sajtótájékoztató a levéltár 2018. évi eredményeiről és 2019. évi terveiről

2019.01.29.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2019. január 22-én került sor Zalaegerszegen a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának hagyományos – 2001 óta minden évben megrendezett – „évértékelő” sajtótájékoztatójára.

A levéltári sajtótájékoztatón a Magyar Távirati Iroda zalaegerszegi tudósítója, valamint a helyi média, a Zalaegerszegi Televízió, a Zalai Hírlap és a ZalaMédia munkatársai vettek részt. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – mint a levéltárral szorosan együttműködő intézmény – igazgatója, valamint dr. Gyimesi Endre, nyugalmazott levéltár-igazgató, a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke is. A sajtótájékoztató első részében Káli Csaba összegezte a levéltár 2018. évi szakmai, valamint tudományos és közművelődési munkájának eredményeit, majd dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár általános főigazgató-helyettese beszélt az intézményrendszer e-szolgáltatásainak fejlesztéséről, különös tekintettel a KÖFOP-projekt keretében 2019-ben bevezetni tervezett e-ügyintézésre, illetve elektronikus ügyfélszolgálatra. Végezetül Molnár András levéltár-igazgató vázolta fel a zalai tagintézmény 2019-ben önállóan és/vagy Zalaegerszeg MJV Önkormányzatával, továbbá a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvánnyal közösen megvalósítani tervezett tudományos és közművelődési rendezvényeit és kiadványait.

A Zalaegerszegi Televízió híradójának tudósítása a sajtótájékoztatóról

 

MTI-híranyag a Kultúra.hu portálon

A Zalai Hírlap beszámolója a sajtótájékoztatóról

A ZalaMédia (Zalaegerszeg c. lap) beszámolója a sajtótájékoztatóról

A Zalaegerszegi Televízió „Egerszegi esték” című műsorának 2019. január 22-ei adásában látható beszélgetés Káli Csaba igazgató-helyettessel a levéltár 2018. évi munkájáról és 2019. évi terveiről

 

Utolsó frissítés:

2019.03.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges