Jelenlegi hely

Sajtótájékoztató a levéltár 2017. évi eredményeiről és 2018. évi terveiről

2018.01.24.
A Magyar Kultúra Napján, 2018. január 22-én került sor Zalaegerszegen a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának hagyományos, immár 19. alkalommal megtartott évérté-kelő-évnyitó sajtótájékoztatójára. Az eseményen az MTI és a Kossuth Rádió Zala megyei tudósítói mellett a helyi média képviseletében a „Zalai Hírlap” című megyei napilap, a „Zalaegerszeg” c. városi hetilap és a Zalaegerszegi Televízió munkatársai vettek részt, és készítettek róla tudósítást.

Elsőként Káli Csaba igazgató-helyettes értékelte a levéltár 2017. évi szakmai és tudományos-közművelődési munkáját, részletesen szólva az irattárak ellenőrzéséről, az iratátvételekről, az iratfeldolgozásról, a kutató- és ügyfélszolgálatról, valamint a tudományos és közművelődési rendezvényekről, publikációkról. Ezután Erős Krisztina levéltáros mutatta be a „Közkinccsé lett családi ereklyék” címmel, a levéltárnak 2016-2017-ben ajándékozott magán-dokumentumokból összeállított, alkalmi kiállítást. A válogatás legrégebbi darabja Bakács Sándor keszthelyi főkapitány 1675. évi záloglevele volt, míg a sort Zóka Gyula fotográfus 1970-es években, Zalaegerszegen készített albumai, illetve felvételei zárták. A sajtótájékoztató zárásaként Molnár András levéltár-igazgató adott rövid áttekintést az intézmény 2018. évi – többségében jeles történelmi évfordulókhoz kapcsolódó – tudományos és közművelődési terveiről, a készülő könyvekről, virtuális kiállításról és adatbázisról, valamint az előkészületben lévő rendezvényekről.

A Zalaegerszegi Televízió tudósítása

 

A Zalai Hírlap tudósítása a sajtótájékoztatóról

A ZalaMédia tudósítása a sajtótájékoztatóról

Hagyatékok, értékek a zalaegerszegi levéltárban

A Kossuth Rádió Közelről című műsorának 2018.01.29-i adásában elhangzott tudósítás (a beszélgetés a műsor végén hangzik el)

 

 

Utolsó frissítés:

2018.03.20.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges