Jelenlegi hely

Helytörténeti előadássorozat

Májusi előadások
2015.06.03.

9. előadás – 2015. május 12. (kedd) 18 óra
Mezei László építész (a Veszprémi Ipartestület elnöke): Hogyan épültek a panelházak. A VÁÉV emlékezete

A Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat megalapítását követő szervezeti változások után sajátos építőipari profilt alakított ki a megyében. 1975. március 9-én avatták fel hazánk kilencedik házgyárát Veszprémben. 1976-tól a vállalat közel 30 ezer lakást épített Veszprémben és szerte az országban, de a határokon túl is (például Káposztásmegyer, Békásmegyer, Líbia, Irak). Bár a veszprémi házgyár szovjet technológiát alkalmazott ugyan, de a szakemberek, a veszprémit a Larsen Nielsen házgyár után a legkorszerűbbnek tekintették. Az előadó az építkezések technológiáját mutatja be a blokkos, a nagytáblás zsaluzatos, és a panel építkezések titkait bemutatva.

10. előadás – 2015. május 26. (kedd) 18 óra
Szegedi József
(helytörténész): Életképek a lakótelep négy évtizedéből

Előadássorozatunk záró előadása a Felszabadulás úti lakótelepen élő emberek életét mutatja be képek, filmek és visszaemlékezések segítségével. Felidézi az új lakótelepi lakásokba való beköltözés örömét, a folyamatosan bővülő kommunális intézmények: óvodák, iskolák, művelődési ház birtokba vételét, a „lakótelepi polgárok” életének alakulását. Végül szól a megújuló lakótelep legfrissebb eseményeiről, közösségépítő kezdeményezésekről.

Helyszín: VMK előcsarnok (8200 Veszprém, Dózsa György út 2.)

Részletek a szórólapokon, a www.veszpremvmk.hu-n és a www.facebook.com/vmkveszprem oldalon olvashatók.

A programok szervezője a Városi Művelődési Központ.

A részvétel díjtalan!

A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0002 „Szociális városrehabilitáció Veszprémben” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

Csatolt állományok: 

Utolsó frissítés:

2015.06.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges