Völgység Múzeum Múzeumok Éjszakája

2017.06.26.

A Tolna Megyei Levéltár a minden évben Szent Iván napjához kötődő Múzeumok Éjszakáján az idei évben rendhagyó módon vett részt. A bonyhádi Völgység Múzeumban az idén májusban, a Bonyhád Város Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kubinyi Ágoston Programja támogatásával megvalósuló projektje keretében megnyitott Ház és Ember a Völgységben című kiállításhoz kötődő kiállításvezető kötetet mutatta be munkatársunk, Hecker Henrietta.

Az igényesen megírt kötet nemcsak magyar, hanem német és angol nyelven is végigvezeti olvasóját a kiállítótermeken, amelyek a Völgység életét mutatják be időrendben és tematikusan is. A kötet gazdag és sokrétű képanyaga a múzeum saját képanyagából, magángyűjtőktől valamint a Tolna Megyei Levéltárban őrzött dokumentumokból áll össze.

A kötet bemutatását munkatársunk azzal zárta, hogy biztos benne, hogy akinek először ez a szép kiadvány kerül a kezébe, kedvet kap a színvonalas és gazdag kiállítás megtekintéséhez. Aki pedig a kiállítást megtekintve viszi magával ezt a hasznos művet, az később is felidézheti az emlékeit, hiszen a megtekintett tárlat esszenciáját viszi magával.

Utolsó frissítés:

2017.07.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges