Jelenlegi hely

Tehetséggondozás és levéltár

2019.04.11.
2019. április 5-én a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványnak köszönhetően a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán mutatkozott be levéltárunk.

Az alapítvány szervezésében a 2018–2019-es tanévben a Tehetséggondozás a tudományok útján című sorozatban 6 alkalommal hangzanak el olyan előadások, amelyek hasznos információkat nyújtanak a beregszászi főiskola hallgatóinak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósuló programot Váradi Natália irodaigazgató szervezi és koordinálja. A sorozat 5. délutánján a modern könyvtár- és levéltárhasználatról hangzottak el előadások.

Szamborovszkyné dr. Nagy Ibolya, a főiskola Apáczai Csere János Könyvtárának vezetője a belső hálózatukon, továbbá az interneten is elérhető könyvtári adatbázisokról adott áttekintést. Dr. Palasik Mária, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára osztályvezetője a különleges gyűjteményüket mutatta be. Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára igazgatója a valós és virtuális kutatási lehetőségekre, módszertani problémákra és feladatokra hívta fel a jövő kutatóinak a figyelmét. Kutassy Ilona igazgatóhelyettes a főiskola szomszédságában lévő Kárpátaljai Területi Állami Levéltár Beregszászi Fióklevéltárának kincseivel ismertette meg az érdeklődő fiatalokat, remélve, hogy felkelti az érdeklődésüket a helytörténeti kutatás iránt.

Hír:

http://kmf.uz.ua/hu/tehetseggondozas-a-tudomanyok-utjan/

Meghívó

Utolsó frissítés:

2019.04.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges