Jelenlegi hely

Nyárra ajánljuk!

2018.06.27.
"Egy napom a fronton" Diákpályázat középiskolásoknak. A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára az első világháború végének évfordulója alkalmából pályázatot hirdet középiskolás diákoknak.

A feladat egy olyan blogbejegyzés készítése, amely egy fronton töltött nap eseményeit írja le. Lehetőség van a pályamunkát korabeli dokumentumokkal, fényképekkel is illusztrálni.

Pályázni 2-3 oldal terjedelmű, géppel írt (A/4-es lap, 1,5-es sortáv, Times New Roman 12-es betűnagyság) dolgozattal lehet. A pályaműnek tartalmaznia kell az esetlegesen felhasznált irodalmat és a források (dokumentumok, fényképek) lelőhelyét.

A pályázat benyújtásához kérjük, hogy 2018. május 30-ig regisztráljanak az szszbml@mnl.gov.hu címen vagy személyesen a levéltárban a mellékelt űrlapon, és csatolják a hozzájárulási nyilatkozatot is!

A pályamunkákat, amelyeken kérjük feltüntetni a pályázó(k) nevét és elérhetőségét (levelezési cím, e-mail, telefon), az iskola, osztály és felkészítő tanár nevét, 2018. szeptember 15–ig nyomtatott formában postai úton kérjük eljuttatni a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára címére (4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 4.) és elektronikus úton az szszbml@mnl.gov.hu e-mail címre. Az elektronikus úton megküldött dolgozatokat honlapunkon is elérhetővé tesszük.

Az ünnepélyes díjkiosztás a levéltári napon, szeptember 27-én lesz.

Érdeklődni Nagy Dóra főlevéltárosnál a levéltár telefonszámán (06–42–414–313) vagy az szszbml@mnl.gov.hu e-mail címen lehet.

Utolsó frissítés:

2018.06.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges