Honlapunkon elérhető a fiumei és magyar–horvát tengerparti királyi kormányzó (1870–1918) iratainak repertóriuma

2019.01.10.

A Somogy Megyei Levéltár, majd 2012. október 15-étől a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára dolgozói 2001 és 2017 között tárták fel a horvátországi Rijekában a fiumei és magyar–horvát tengerparti királyi kormányzó fondját. A feladat végrehajtásában a horvát levéltárosok is közreműködtek. Ennek a nagyszabású munkának egyik fő eredménye a kutatók számára immár honlapunkon is hozzáférhető a Segédletek, forrásközlések aloldalunkon.

A fiumei és magyar–horvát tengerparti királyi kormányzó (1870–1918) iratainak repertóriuma alapján rendkívül gyorsan lehet tájékozódni hazánk egykori kikötővárosa dualista korszakbeli elsődleges forrásaiban, a jelzetek alapján pedig egyszerű kikérni az iratokat. A világhálón való közzététellel a kutatók munkáját igyekeztünk megkönnyíteni. A kötetek jegyzéke külön fájlban olvasható.

A repertóriumot egy kézirat: Ordasi Ágnes Modellváltások a fiumei kormányzóság feladat- és hatásköreinek meghatározásában – Centralizációs stratégiák Fiumében című tanulmánya és az elnöki iratokhoz készített repertóriuma egészíti ki.
 





 

Tovább a repertóriumra, a kötetek jegyzékére, egy tanulmányra és az elnöki iratokhoz készített repertóriumra.

Utolsó frissítés:

2019.03.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges