Jelenlegi hely

Múzeumok Éjszakája az MNL Országos Levéltárában

2019.06.12.
Mágikus utazás a Levéltár palotájában! Idén a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára két izgalmas téma köré szervezi programját. A levéltárban őrzött iratanyag segítségével a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni a mágia, titkos társaságok, boszorkányperek fennmaradt dokumentumait.

Programjaink:

A Bécsi kapu téri palota titkai: épületfelfedező séták
Időpont: óránként, az utolsó csoport 24.00 órakor indul
A Budai Várnegyed egyik legreprezentatívabb épületének bejárásán megismerhetik a gyönyörű historizáló stílusú palota legizgalmasabb részleteit, építészeti megoldásait. Idén eltérően az eddigi évektől, az épület átfogó ismertetésén túl, tematikus sétákkal készülünk.

Karnyújtásnyira a történelem: eredeti iratok bemutatása a levéltár raktáraiban
Időpont: félóránként, az utolsó csoport 24.00 órakor indul
A raktárséták alkalmával bemutatjuk a múltbéli utazás-kultúra legizgalmasabb pillanatait a középkortól az abszolutizmus koráig.

A könyvtár kincsei: útikönyvek, ritkaságok
Időpont: 16.00 - 23.00

A Levéltártudományi Szakkönyvtár izgalmas könyvritkaságokat, szerzőket, utazókat mutat be az első emeleti Lovagteremben, különös tekintettel a Széchenyi család utazásaira, valamint a reformkor és az azt követő évtizedek magyar utazóira.

Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek - kiállítás
Időpont: 16.00 - 01.00
Az Országos Levéltár kiállítótermében látható kiállítás, amely az egykori és mai magyarországi nemzetiségek, etnikumok és a magyarok közötti kapcsolatok több évszázados történetének bemutatását tűzte ki céljául.

Harc a Dunáért - kiállítás és előadás
Időpont: 18.00
Az utazás témakörhöz kapcsolódva, Tamáska Máté építészetszociológus előadását hallgathatjuk meg, amely a magyarországi és a környező országos kikötőinek történetéről szól. Az előadáshoz kapcsolódóan képekkel gazdagon illusztrált kamara kiállítást is megtekinthetnek a látogatók.

Történelmi kézműves varázs: kreatív foglalkozások
Időpont: 16.00 - 24.00

Levéltárpedagógiai foglalkozások
A gyermekek az "Utazz II. József nyomában" és a "Boszorkányok pedig nincsenek" című, két levéltár-pedagógiai foglalkozást próbálhatják ki. A Történelmi kézműves varázs című programunkon várjuk a kisebbeket, ahol történelem ihlette ajándéktárgyakat készíthetnek.



Online jegyvásárlás: Jegymester.hu

Facebook-esemény: Múzeumok Éjszakája az MNL Országos Levéltárában

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Utolsó frissítés:

2019.06.26.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges