Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai

2019.10.01.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára az előző évektől eltérően idén két napos programsorozattal készült a Kulturális Örökség Napjaira. Bár a tavalyitól idén elmaradt az érdeklődők száma, így is több mint nyolcszázan látogatták meg intézményünket a két nap folyamán.

A programok két jól elkülöníthető részre bomlottak: a szombati napon a „Hetedíziglen” Család-Történet-Kutatás projekttel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A legnagyobb érdeklődés a Konferenciateremben tartott rövid előadásokat kísérte, ahol a közönség soraiban kezdő és tapasztalt családkutatók egyaránt helyet foglaltak. Ugyancsak sokakat vonzott a Lovagteremben egész nap folyamatosan zajló iratbemutató, ahol kollégáink megismertették a jelenlévőkkel a kutatásban jól használható főbb irattípusokat. A levéltár emellett személyes konzultációs lehetőséget is kínált a Kutatóteremben, ahol családkutatásban jártas munkatársaink segítették a látogatókat.

Fotók: Schmidt Anikó OL
 

A vasárnapi napon zajlottak az épület- és raktárséták, valamint a kézműves foglalkozások, továbbá úttörő jelleggel került megrendezésre a budai várséta és a KÖN idei tematikájához, a szórakozás tereihez kapcsolódó karakterjáték is. Két tárlat is várta a betérőket: ingyenesen lehetett megtekinteni a kiállítóterembern a „Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek”című, valamint a második emeleten a Harc a Dunáért című kamarakiállításokat. Idén is népszerűek voltak programjaink: vasárnap a raktársétákra és épületvezetésekre sokan voltak kíváncsiak a délelőtt tíz órás nyitástól egészen a délután hat órai zárásig. Szintén elnyerte tetszését a résztvevőknek a kísérleti jelleggel megtartott vársétára, amely programnak a tervszerű beindítása az ősz folyamán várható.

 

Fotók: Lantos Zsuzsanna OL

Utolsó frissítés:

2019.10.04.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges