Jelenlegi hely

Ünnepélyes könyvbemutató a Szolnoki Törvényszéken

2018.06.06.
A Szolnoki Törvényszéken 2018. június 5-én ünnepélyes keretek között mutatták be A Szolnoki Törvényszék története a sajtó tükrében 1945-ig - című bíróságtörténeti kötetet, ami a múlt század első felében Jász-Nagykun-Szolnok Megye bíróságaival kapcsolatosan a helyi sajtóban megjelent újságcikkek szemelvénye. A kötet szerkesztésében kollégánk, Bojtos Gábor főlevéltáros is részt vett, aki a kiadvány bemutatója alkalmából Bírák, épületek, szenzációs bűnpörök címmel előadást is tartott az érdeklődők számára.

A főlevéltáros két város, Karcag és Jászberény bírósági történelmének egy-egy momentumáról, az előbbi bírósági épületének megszületéséről, míg az utóbbi törvényszéki státusztának elvesztéséről beszélt előadásában, majd a megye néhány századelőn élt legendás bírájának életútját, és számos emlékezetes, a helyi lapokban megjelent büntetőügyét mutatta be, kedvet csinálva a kötethez.

A most bemutatott kiadvány a Szolnoki Törvényszék harmadik bíróságtörténeti kötete, a 2015. május 19-én bemutatott Szolnoki jogászok emlékezete - bíróságtörténeti emlékek 1945-től és a 2017. június 22-én bemutatott A Szolnoki Törvényszék története 1945-ig című munkákkal megkezdett út folytatása, ami számos érdekes, a múlt század első felében a megye bíróságaival kapcsolatosan a helyi sajtóban megjelent cikket gyűjt egy csokorba. A kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül, az érdeklődők a Verseghy Ferenc Könyvtárban lapozhatják fel.

Kötetajánló: http://www.blogszolnok.hu/ajanlom_a_valosag_a_legjobb_meseiro

Utolsó frissítés:

2018.06.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges