Jelenlegi hely

„Jövőnk kulcsa a múlt”

Országos Családkutató rendezvényt tartottak Szolnokon
2015.09.30.
2015. szeptember 25-én országos családkutató rendezvénynek adott otthon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Szolnokon az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárával és a Szolnoki Családkutatók Klubjával közös szervezésben.

Az egész napos program során tucatnyi szakember, történészek, levéltárosok, néprajzkutatók, könyvtárosok és családkutatók előadásait hallgathatta meg az érdeklődő közönség.  A kulturális központ zsúfolásig megtelt kamaratermében Dr. Fülöp Tamás PhD, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese elismerően beszélt a Mezőtúron indult és mára Szolnokon is hatalmas népszerűségnek örvendő családkutatási munkáról. A rendezvény nem csak címében volt országos hatókörű, hisz a megye határain túlról, az ország más részeiből is érkeztek hivatásos és amatőr családkutatók.

A konferencián az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára főlevéltárosa, Bojtos Gábor is tartott előadást a családtörténet oktatásban betöltött szerepéről és arról, hogy mit nyújthat a diákok számára elődeik megismerése. A rendezvény pedig többek között megfelelő alkalomként szolgált arra, hogy a családkutatást segítő szakemberek közreműködését  tiszteletbeli családkutató-elismeréssel honorálják. Ebben a megbecsülésben részesült Dr. Fülöp Tamás és Dr. Cseh Géza. Az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára munkatársai nevében Csönge Attila levéltár-igazgató vehette át a tiszteletbeli klubtagsági igazolványt.

Utolsó frissítés:

2016.04.29.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges