Jelenlegi hely

Jász-Nagykun-Szolnok megye archontológiája 1876-1990

Ingyenesen elérhető a közigazgatás-történeti internetes adatbázis
2018.02.21.
A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára 2018. február 21-én 10 órától a Levéltár kutatótermében tartotta sajtótájékoztatóját az intézmény legújabb közigazgatás-történeti internetes honlapjáról.

A megújult adatbázist Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Dr. Fülöp Tamás dékán, volt levéltár-igazgató és Csönge Attila jelenlegi levéltár-igazgató mutatták be.

A megye közigazgatás-történetét és tisztviselőinek neveit és hivatalviselésük évszámait tartalmazó adatbázis első változata még 2013-ban került közzétételre.

Az elmúlt években folytatott kutatómunka eredményeként az 1876 és 1990 közötti megyei, járási, városi és az 1950 és 1990 közötti községi vezető tisztségviselők adatai – azon személyek esetén, ahol erre vonatkozó levéltári dokumentumok fennmaradtak – immáron életrajzokkal és fényképekkel kibővítve az alábbi önálló internetes oldalon válnak mindenki számára szabadon hozzáférhetővé: http://www.jnszmtisztviselok.hu/index.html

A főispánok, alispánok, járási főjegyzők, polgármesterek, tanácselnökök, vb titkárok és egyéb tisztségek viselői hivatali pályafutásának bemutatása nagyban segíti a települések és a megye múltjának megismerését, közös történelmünk jobb megértését minden érdeklődő számára.

A honlap folyamatosan bővül, ezért kérjük a lakosságot, hogy aki további adatokkal, fényképekkel tudja pontosítani a meglévő, vagy most még hiányzó életrajzokat, az segítse kutatómunkánkat, az oldal teljesebbé tételét.

Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak a magánszemélyeknek, helytörténet kutatóknak és leszármazottaknak, akik az elmúlt években személyes irataikkal, fényképeikkel gazdagították adatbázisunkat!

 
A Szolnok Tv Téma című műsorában 10:17-től foglalkozik a levéltár archontológia-bemutatójával:
 
 

 

 

Utolsó frissítés:

2018.03.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges