Jelenlegi hely

HONISMERETI PÁLYÁZAT 2017

2017.09.29.
A Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Honismereti Egyesület a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárával együttműködve írott forrásokon alapuló dolgozatok készítésére hirdet pályázatot Bihar és Hajdú vármegyék, Hajdú-Bihar megye és településeikre vonatkozóan, honismereti-helytörténeti témákban, eddig még nem publikált és más pályázatra (például: OTDK) be nem adott anyaggal.

 

A dolgozat leadási határideje:
2017. november 27.

Eredményhirdetés:
2017. december 7-én a Berettyóújfaluban megrendezésre kerülő X. Bihari Diéta megnyitóján

 

Terjedelem:  kb. 1 ív vagy 40.000 leütés (12-es betűméret, 1,5 sortávolsággal gépelve)

A dolgozatokat papír alapon (személyesen vagy postai úton) a 4024 Debrecen, Vármegyeháza u. 1/b. címre, illetve elektronikusan a hbml@mnl.gov.hu e-mail címre várjuk.

Az első három helyezett a kiírók és a megyei közgyűjtemények által felajánlott kiadványokból összeállított könyvcsomagban részesül. Az arra érdemes dolgozatokat a bíráló bizottság javaslata alapján az Új Nézőpontban, az egyesület online folyóiratában is megjelentetjük.

A dolgozatokat szakértő bizottság bírálja el.

A pályázatban nem vehetnek részt a Magyar Nemzeti Levéltár jelenlegi és volt munkatársai, valamint a történelem-, irodalom- és nyelvtudomány területén tudományos fokozattal rendelkezők.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárában (IV. emelet) személyesen, illetőleg telefonon (52/503-296, 52/503-297).

 

Debrecen, 2017. szeptember 29.

 

Dr. Szendrei Ákos sk.
a Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Honismereti Egyesület elnöke

 

Szendiné dr. Orvos Erzsébet sk.
a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára igazgatója

 

 

Utolsó frissítés:

2017.11.29.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges