Jelenlegi hely

Ötödik helyezést ért el egy győri középiskola az „Utazás Wittenbergbe” című országos versenyen

2017.11.03.

A Magyar Nemzeti Levéltár „Reformáció 500” rendezvénysorozatának keretében megszervezett „Utazás Wittenbergbe” című középiskolai vetélkedő 2017. október 21-én megrendezett országos döntőjében, a Győri Szolgáltatási SZC Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziumának csapata ötödik helyezést ért el.

A versenyt a Magyar Nemzeti Levéltár budai várban található impozáns épületében rendezték meg. A döntő előzetes feladataként, megadott szempontok alapján újságot kellett szerkeszteni, valamint egy 1781 előtt építendő városi evangélikus templom tervdokumentációját kellett elkészíteni. A  csapattagok a döntő helyszínén bemutatták az általuk szerkesztett „Hiszek 1” című újságot és prezentálták a templom terveit, valamint egy vitában vettek részt a számukra kisorsolt csapattal. A diskurzus témája egy XIX. századba helyezett vegyes felekezetű faluban a protestánsok és katolikusok által használt közös iskola, harangláb és temető körül körvonalazódott. 

Gratulálunk a vetélkedőben részt vett diákoknak, Bári Ivettnek, Cseh Tifaninak, Horváth Jessicának és Mészáros Brigittának. Külön köszönet illeti Burján Imre történelem tanárt, hogy az érdeklődő tanulók felkészülését koordinálta és munkájukat támogatta.

 

 

Utolsó frissítés:

2019.08.07.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges