A kecskeméti barackpálinka története - Előadás a levéltárban

2018.04.04.

bkml

 

„Szódával jobb mint a whisky, teában jobb mint a rum.”
A kecskeméti barackpálinka története

 

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy napjainkban a gyümölcspárlatok reneszánszát éljük, legyen szó akár azok készítéséről, akár azok fogyasztásáról. A kecskeméti barackpálinka is azon hungarikumok közé tartozik, amely már hosszú ideje nagy népszerűségnek és ismertségnek örvend. A hírös város 1917-től működő központi szeszfőzdéjében készülő és az 1930-as évek második felében egy rövidke időre a világhír középpontjába került italkülönlegesség történetét tanulmányozva számos érdekes és megválaszolatlan kérdésbe botlunk. Soron következő levéltári múltbejárásunkon ezekre próbálunk választ adni az érdeklődőknek, megmutatva egyúttal a kecskeméti barackpálinka történetére vonatkozó gazdag levéltári forrásanyagot is.

dr. Gyenesei József
főlevéltáros

 

bkml

 

A Bács-Kiskun Megyei Levéltár "AZ ELMÚLT 650 ÉV" című programsorozatáról itt olvashat bővebben!

Utolsó frissítés:

2018.04.04.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges