kutatás

Közlemény az Óbudán elhelyezett 1945 utáni iratanyagról

Tájékoztatjuk Tisztelt Kutatóinkat, hogy a Hess András téri iratanyag és a kollégák költöztetése 2018. január 31-én lezárult. Az iratanyag egy része levéltárunk Lángliliom utcai épületébe került, ezek 2018. február 1-jétől az óbudai kutatóteremben ismét kutathatók:

A Magyar Nemzeti Levéltár álláspontja az anyakönyvek kutathatóságáról

1. Az MNL nagyra értékeli, hogy az utóbbi években az egyházi anyakönyvek új egyházi és állami levéltári szolgáltatásokban is megjelentek, ezek az eredmények az egész magyar levéltárügy megítélése szempontjából hasznosak. A többféle megoldás fejlesztően hat egymásra, és a térítéssel vagy ingyenesen elérhető szolgáltatások közötti választás a levéltári anyagban való kutatás magasabb minőségét vagy az egyes kutatók anyagi lehetőségeire tekintet nélküli hozzáférését is biztosítja.

Makó Anno Guide mobil applikáció

A Szirbik Miklós Egyesület megalakulása óta szoros viszonyt ápol a Makói Levéltárral. Az Egyesület nem csak helytörténeti, de turisztikai szempontból is újdonsággal szolgált Makónak.

A mobil applikáció ötletét először Zeitler Ádám történész, egyesületi tag vetette fel. Majd később Pál Richárd informatikus önzetlen segítségével készült el az applikáció az Androidos telefonkészülékekre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kutatás csatornájára